2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Perlinės kruopos karamelėje


Tai yra kažkas... kas primena vaikystę, skurdžius saldumynus, bet nepamirštamą jų skonį...

100g perlinių kruopų (nevirtų)


geras šaukštas sviesto 


apie 50 -75g cukraus (as naudoju rudajį). 


Ištirpinti sviestą keptuvėje, suberti kruopas, jas skrudinti iki kol pradės pūstis, rusvėti. Nesudeginti :) Tuomet suberti cukrų ir nuolat maišant leisti cukrui ištirpti. Pradės darytis graži, rusva, karamelė, burbuliuojanti pabrinkusiose perlinėse kruopose...Tokią sunkią masę supilti ant kepimo popieriaus, išlyginti ir leisti kiek atvėsti. 

Supjaustyti ir skanaus!
 Nepakartojama, man čia metų atradimas 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą