2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Saliero ir žalumos pesto

Ačiū draugei Jurgitai, kuri mane užvedė ant kelio, ką galima pasigaminti, kad patiekalai žiemos metu kvepėtų šviežiais prieskoniais, lyg būtų ką tik iš daržo.

Gaminau pesto, naudodama šakniavaisius - saliero šaknis, du pastarnokai, daug česnakų.
Kitos prieskoninės dalys - šviežios petražolės, šviežios mėtos, du raudoni čili pipirai.
Dar prireikė medaus, citrinos, rupios druskos ir, žinoma alyvuogių aliejaus.

Pradedant šaknimis - nulupau ir supjausčiau į kelias dalis ir sudėjau į kombainą smulkinti/kapoti. Čiliukui išėmiau sėklas, petražoles pasmulkinau, mėtas nuploviau ir viską sumečiau į kombainą. Įbėriau gerokai druskos, įdėjau medaus, įspaudžiau citriną ir pradėjau pilti srovele aliejų. Geriausia, kad daržovės nebūtų sukapotos ligi košelės. Paragavus turi jaustis salierų gabalėliai ir viskas turi būti sūroka.
Sudedame pesto į stiklainėlius. Geriausia laikyti šaldytuve.

Šiandien jau gaminau pikantiškus lietinius blynus. T.y. į blynų tešlą įdėjau porą šaukštų šio pesto. Turbūt skanesnių blynų nesu ragavusi.
O pietums gaminau vegetarišką risotto su baklažanais ir pesto. Rekomenduoju!

Taigi įsitikinau, kad mano triūsas nenuėjo veltui, patiekalai įgauna švelnų gaivos ir šviežumo aromatą ir svarbiausia tai tikra vitaminų bomba!

1 komentaras:

  1. Reikes pasidaryti kada! Tik gaila kad blenderis sugedo, teks palaukt.

    AtsakytiPanaikinti