2012 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis

Lašiša ir figos. Genialūs ir greiti pietus per 15 minučių



Pamačiusi parduotuvėje šviežutėlių figų prikrautas pilnas dėžutes, užsigeidžiau jų, neturėdama jokio supratimo nei ką su jom darysiu, nei prie ko derinsiu... Žinoma, kad jų nusipirkau! :-)
Pastaruoju metu įsigudrinau, kaip neeikvojant daug laiko, pasigaminti gurmaniškus pietus, o tiksliau lašišą, suteikiant jai neįkyraus saldumo.  Dieviškai skanu... o šį kart su šviežiomis figomis...
Pažadu, mėgausitės pietumis jau po 15 minučių :-)

Reikės:

lašišos,
figų,
austrių padažo (galima naudoti soyos padažą),
tailandietiško tiršto aštriai saldaus padažo ( jį galima pakeisti medaus, citrinos ir soyos padažu),
prieskonių žuviai

Sudėti lašišą į indą, patiesą aliuminio folija. Pabarstyti prieskoniais, pašlakstyti austrių padažu, ant viršaus užpilti tailandietišku tirštu padažu arba medaus, citrinos ir soyos plakiniu. Kraštuose sudėti nuplautas, į keturias dalis supjaustytas figas. Jas šiek tiek palaistyti austrių padažu.
Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Jei daugiau lašišos, kepame ilgiau. Keturiems gabalėliams lašišos užtenka 8 - 10  minučių.
Jei perkepsite lašišą - ji bus sausa, sprangi ir ilgam norėsis ją pamiršti. Tačiau jei ją iškepsite perfect, nekantrausite kada vėl galėsite mėgautis šia nuostabia žuvimi.
Keptos figos švelniai pasileidžia, tampa minštos, puikiai dera šiltos su karšta žuvimi.
Iš visų ingredientų bekepant susidaro  tobulas padažas, kuriuo galima pagardinti ryžius. Šis padažas tiesiog dieviškas...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą