2011 m. liepos 29 d., penktadienis

Švelni vištiena su persikais ir kariu



"Ką skanaus iš vištienos?" - buvo mano klausimukas Facebook'o sienoj. Sulaukiau dviejų pasiūlymų: ieškoti googl'e arba gaminti vištieną kinietiškai. O taip - viskas, kas "kinietiškai" tai mano stichija :) Atleiskite man, bet nepasinaudojau nei vienu patarimu, o tiesiog pasiklioviau nuojauta. Patiekalu, kuris gavosi neišpasakytai skaniai, norėčiau pasidalinti su visais.
Kaip visada, ingredientus dėjau iš akies. Iš tiek, kiek dariau, gavosi tikrai nemažai... Turbūt užtektų 5-6 asmenims.

Reikės:
1 didelio svogūno;
4 vištienos krūtinėlių;
5 puselių marinuotų persikų;
2 šaukštų grietinės;
juodųjų pipirų;
šiek tiek druskos;
2 šaukšteliai kario.
kelių šaukštų miltų.

Sukapojame svogūną. Kepame jį šlakelyje alyvų aliejaus, dažnai maišant. Kol svogūnas kepa, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais kubeliais. Kai svogūnas tampa tarsi permatomas, įpilame gerą puodelį ar daugiau vandens ir sudedame miltuose apvoliotus vištienos gabalėlius. Vanduo turi beveik apsemti vištieną. Po minutės maišome, vis prižiūrint, kad netruktų vandens ir apačioje esantys svogūnai neprisviltų... Šiek tiek pakepus vištai (ji turi darytis balta), sumetame kubeliais supjaustytas persikų puseles. Pabarstome pipirais ir druska. Vis dar maišome :) Įdedame porą šaukštų grietinės ir karį, maišome tol, kol gausis kreminis, vientisas, nei per skystas, nei per klampus padažas. Dar šiek tiek patroškiname, paskanaujame ar netrūksta druskos. Kaip žinia - vištienos nereikia ilgai troškinti. Todėl šitas patiekalas gaunasi ypatingai greitai, ir nereikalauja daug pasiruošimo.

Mes valgėme su bulvytėmis "fri". Labai skanu. Begėdiškai skanu! Vėliau valgėme pasišildę troškinį su trapiais pussaldžiais džiuvėsiais. Laaabai skanu! Numanau, jog ir su ryžiais būtų ne mažiau dieviška...
Tas kreminės konsistencijos padažas, persipynęs su kario dvelksmu ir vištiena švelniai susižaidusi su persikų gabalėliais.... Neapsakoma....

4 komentarai: