2011 m. balandžio 29 d., penktadienis

Vasarai atgijus. Saldžiai ir gaiviai...

Na žinoma... receptas ir dar sriubos, tarp mano pastarųjų eilių tai visiškai ne į temą.... Suprantu. Bet... Pripaišysiu jį prie išgyvenimų, nes ši sriuba verta būti prisiminta....
Nuotaikinga, spalvinga, gaivinanti ir sodri, jausminga ir žaisminga...
Saldi uogyčių sriuba :)

Dideliam vidutinio dydžio puodui reikės: (:-)
700 g šaldytų įvairiausių uogų* (naudojau šaldytas miško uogeles);
cukraus pagal skonį;
kukurūzų krakmolo ( tiek, kol pasieksite norimą tirštumą. Aš sunaudojau apie 50g);
mėgstamų makaronų (apie 400-500g)

* Jei naudosite braškes, tuomet nemaišykite su niekuo. Taip pat su vyšniomis. Bet jei tai mėlynės ir visos kitos uogos - puikiausiai tiks jas "sumiksuoti" ;)


Užsiverdame didelį vidutinio dydžio puodą vandens. Supilame uogeles ir leidžiame joms pavirti, kol atsiskleis aromatai. Suberiame cukrų. Kai sriubos spalva tampa sodri, o paragavus juntamas tobulas rūgštumo-saldumo santykis, metas supilti šaltame vandenyje ištirpintą kukurūzų krakmolą. Leidus užvirti, galima išjungti.

Per tą laiką, kol verda sriuba, kitame puode išsiverdame makaronus.

Patiekimas: į gilią lėkštę įberiame virtų makaronų, užpilame sriuba. Pagardinimui puikiausiai tinka vaniliniai ledai arba nerūgšti grietinė ( pas mus vadinama Creme Fraiche).
Šią sriubą tinka valgyti ir šaltą, ir šiltą. Ji nuostabi!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą