2011 m. vasario 8 d., antradienis

Dieviška morkų sriuba. Kad pasaulis būtų spalvotas :)

Šiandien draugė pasigyrė verdanti trintą daržovių sriubytę ir man taip stipriai skonio receptoriai suspaudė liežuvį, kad net "seilę nurijau".... Vaizduotė jau buvo tenešanti į tą jos puodą, kiek ten visokių daržovių skaniai verda, kaip jas vėliau trina ir kaip gardina....
Ech, atsidusau. Ir užsiėmiau kitais reikalais. Bet mintis apie sriubą vis prasinešdavo mano galvoje, tad neištvėriau ir nulėkiau šaldytuvo link. Pasikuitus jame nieko gero neradau apart morkų ir imbiero...

Tai lengva, turtinga skoniu, išraiškinga, tiesiog tobula trinta morkų sriuba.

Reikės:
6-7 didesnių morkų;
1 bulvės;
3 česnako skiltelių;
pusės s/š grūsto imbiero (aš jį trinu su česnako grūstuvu);
2 kubelių "Provanso žolelių" sultinio;
šlakelio grietinėlės
šlakelio alyvų aliejaus.

Puode, kuriame virs sriuba, aliejuje pakepinti trintus česnaką ir imbierą. Įpilti šiek tiek vandens. Stambiai supjaustyti morkas ( aš morką padalinu tik į tris-keturias dalis) ir bulvę. Sudėti į puodą ir pripildyti tiek vandens, kad būtų šiek tiek virš daržovių. Kai užvirs, suberti smulkintus sultinio kubelius. Virti kol morkos suminkštės ( apie 20 min.) Nuėmus nuo kaitros, viską tame puode sublenderiuoti. (nereikia daržovių atskirti nuo skysčio). Gausis visai tiršta daržovių tyrė. Puodą vėlgi uždėti ant nedidelės kaitros ir pilti vandenį, pastoviai maišant. Tokiu būdu pasireguliuojame norimą tirštumą. Jei reikia, pagardinti druska. Kai tirštumas bus tinkamas, kliustelti šlakelį grietinėlės. (Tinka tiek gyvulinės, tiek augalinės kilmės grietinėlė) Ir pastoviai maišant leisti sriubai užvirti, o užvirus iškart išjungti.
Jei yra noras, galima papuošti "krutonais"
Skanaus :)

P.s. tokią sriubą su pasididžiavimu galėčiau patiekti savo svečiams ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą