2011 m. sausio 5 d., trečiadienis

Vištienos ir brokolių pyragas

Kaip jau buvau kažkada minėjus, jog savo dienoraščio nenoriu paversti tiesiog receptų knyga, tačiau naujus metus visgi noriu pradėti patiekalu, kuriuo vaišinau šeimą naujų metų išvakarėse. Simboliška...??? :)))


Tešla:

200g kvietinių miltų
100g sviesto
100g tarkuoto geltono sūrio (tarkuoti smulkesne, nei burokine tarka, bet stambesne, nei bulvine)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai šalto vandens

Viršus:

300g brokolių
300g vištienos filė
150g grietinėlės
3 kiaušinių
smulkintų krapų, druskos, pipiriukų

pyragui rekomenduoju 26 skersmens kepimo indą


Miltus, kepimo miltelius ir sūrį suminkyti kartu su sviestu. Įpilti vandens ir gerai išminkyti. Masė turi būti vientisa.
Tešlą sudėti į kepimo indą ir gerai išlyginti rankomis. Galima šiek tiek "užlaipinti" kraštelius ant indo kraštelių (kad pyragas įgautų briauną). Subadyti išlygintą pagrindą šakute ir pakepti 200 C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Brokolius supjaustyti žiedeliais ir 5 minutes pavirti sūdytame vandenyje. (nors aš brokolius verdu garuose)
Kitame puode išvirti vištos krūtinėlę (ją taip pat verdu garuose). Kai išvirs, supjaustyti nedideliais kubeliais. Paprieskoniuoti piprais, krapais, druskyte.
Ant pakepto pyrago pagrindo išbarstyti vištienos gabalėlius, virtus brokolių žiedelius.
Grietinėlę išplakti su kiaušiniais, truputį pasūdyti ( aš plaku iki putų masės). Supilti grietinėlės-kiaušinių plakinį ant pyrago ir kepti 200C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.

Pastabėlė *: kad brokoliai neapdegtų, aš uždengiu "folija" visą pyragą ir taip kepu visą laiką.
Pastabėlė**: kepimo laikas skiriasi nuo orkaitės. Labiausiai vertėtų tikrinti ar nesudegė brokoliai ir ar iškepė grietinėlės-kiaušinių plakinys.

Šalia pyrago priplėšau salotų lapų (mums skaniausios "aisbergo") ir apšlakstau balzamico actu.
Kartais dar paruošiu paprastą padažiuką pyragui: du šaukštai majonezo, šaukštas pomidorų padažo, pusšaukštis grietinės. Viską sumaišau.
Lėkštėje šis padažiukas labiau atlieka kaip dekoro vaidmenį, tačiau su kiekvienu kąsneliu malonu lyžtelti lašelį padažo...

Labai nesudėtinga, ganėtinai greita ir be galo skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą