2010 m. gegužės 21 d., penktadienis

Anytos morkų pyragas




Reikės:
3 puodelių smulkiai tarkuotų morkų;
1.5 puodelio cukraus;
2 puodelių miltų ir 1 puodelio kukurūzų miltų arba džiuvėsėlių;
5 kiaušinių;
2 šaukšteliai kepimo miltelių arba 1.5 šaukštelio nugesintos sodos;
1 puodelis aliejaus;
0,5 šaukštelio muskato riešuto;
0,5 šaukštelio gvazdikėlių;
1,5 šaukštelio cinamono;
0,5 puodelio pekano riešutų (su šiais skaniausia);
0.5 puodelio šokoladinių "bučinukų" (mažyčiai šokolado "lašiukai", skirti kepiniams)
Sutarkuotas morkas sumaišyti su puse kiekio cukraus. Kitame dubenyje išplakti trynius su likusiu kiekiu cukraus. Kepimo miltelius įmaišyti į miltus ir kartu suberti į kiaušinių masę. Supilti kukurūzų miltus/džiuvėsėlius, aliejų ir sukrėsti morkas, suberti prieskonius. Viską gerai išmaišyti. Atskirame dubenėlyje iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į gerai išmaišytą tešlą. Vėlgi gerai sumaišyti ir kai jau gausis vientisa masė (turi nesimatyti baltymo putų), suberti riešutus ir šokoladinius bučinukus. Atsargiai išmaišius galima jau pilti į formą ir kepti 225 C temperatūroje apie valandą.


Šį pyragą galima varijuoti su įvairias džiovintais vaisiais.
Pvz. razinomis, slyvomis, abrikosais.


Vakar kepiau turėdama tik razinų. Bet skonis buvo pasakiškas!!!
Atsiprašau pyrago už tai, jog kepiau ne jam skirtoje formoje... Masės gavosi tiek daug, kad į mano gražąją formelę nebetilpo! :)

1 komentaras: