2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

Be sūrio :)

Turbūt daugelis šeimininkių turi bent keletą salotų/mišrainių receptų, su kepta duonyte. Tai sotus, pikantiškas ir kiekvieną kartą "kitoniškai suskambantis" užkandis...
Šį kart gaminau "iš fantazijos" serijos... Bet likome sužavėti paprastumu, o skonis tiesiog pakerėjo :)

Reikės:
6 baltos (juodos) duonos riekelių;
skardinė avinžirnių;
250g šaldytų žaliųjų žirnelių;
du obuoliai;
3-4 šaukštai majonezo ( neskaičiuojantiems kalorijų galima dėti daugiau majonezo)


Ką gi.... Viskas labai paprasta :) Supjaustome duonytę kubeliais, pakepiname nedideliame kiekyje aliejaus. Tereikia, kad duonytė padžiūtų ir apskrustų. Iškepus suberti į dubenėlį, kuriame ruošiama mišrainė. Žirnelius viriau garuose. Kaip visad - daržovės, virtos garuose, neįtikėtino skonio... Du obuoliukus nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Atidarius avinžirnių skardinę, nupilame skystį ir viską suberiame į dubenį. Pabaigai - majonezas ir prieskoniai pagal skonį. Aš nedėjau jokių prieskonių ir druskos. Mes mėgstame "prėskiau" :) Štai, ir turime puikią mišrainę, tinkančią priešpiečiams, vakarienei.

1 komentaras: