2010 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Medus vištienoje :)


Vakar išbandžiau nuostabaus skonio receptuką iš vištienos krūtinėlės. Receptas ne mano sugalvotas, bet patentuoju jį į pavykusių savo virtuvėje.
4 vištienos krūtinėlės,
mėgiamų prieskonių ( aš naudoju vištienai kinietiškus, kur įeina saldymedis, anyžis, pipiriukai...)
2 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
kelios skiltelės česnakų
3 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus

Vištieną supjaustyti gabaliukais ( kubeliais), paprieskoniuoti. Palikti valandai pasimarinuoti. Miltus ir krakmolą sumaišyti ir juose apvolioti vištienos gabaliukus. Pakepti aliejuje. Kepti, kol apskrus ir gabaliukai bus iškepę. Soją, medų, citriną ir kapotus česnakus kartu sumaišyti ir užpilti ant bekepančios vištienos gabaliukų. Viską šiek tiek pakaitinti. Patiekti su ryžiais. ( man skaniausia su "Basmati") Lėkštėje galite apibarstyti pjaustytais šviežiais svogūnų laiškais.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą